Instituut voor aandacht en mindfulness

Mindfulness voor iedereen 

 

Het is aandacht die kleur geeft aan bloemen,

smaak aan de wijn

 en gezang aan de vogels.

David Dewulf

 

Een unieke week met o.a. Dr. David Dewulf!

 

Je start de dag met yoga. Na het ontbijt krijg je 3 uur les in het I AM Mindfulness programma welke het beste van alles integreert.  ( MBSR, MBCT en een inleiding op zelfcompassie)

 

In de namiddag ben je vrij om op het prachtige domein te relaxen of de buurt van Rochefort te verkennen. Voor het slapengaan is er nog een meditatie om te ontspannen. Er is 1 dag in stilte met ook een programma.

 

En je krijgt volwaardig vegetarisch, biologisch eten!

 

Wetenschappelijk onderzoek toonde dat mindfulness efficiënt is voor de aanpak van o.a. stress, chronische pijn, angst, depressie, burn-out, slaapstoornissen, hoofdpijn,… En je wordt er gelukkiger van!

 

Er is ook plaats voor 8 kinderen tussen 6 en 12 jaar die mindfulness training krijgen.

 

Onderwerpen die aan bod komen:                                                                                               

                                                                                                                                                    

•   Rust vinden in de drukte.

•   Training van aandacht.

•   Stress opbouw en aanpak van stress.

•   Meditatie , opbouw in 4 fasen.

•   Kracht van stilte en creativiteit in de stilte.

•   Yoga, Qi Gong en Tai Chi.

•   Inzicht in het brein  & haar mechanismen, gevolgen voor geluk.

•   Welzijnsplan voor een optimaal leven.

•   Omgaan met dipjes en depressie voorkomen.

•   Cognitieve inzichten en werking.

•   SMART – Communicatie.

•   Compassie en zelfcompassie als bron voor geluk en innerlijke kracht.

•   Tips voor dagdagelijkse leven.

Hier kan je enkele foto’s bekijken van de locatie in Frandeux.

 

 Meer informatie en inschrijven

http://aandacht.be/event/mindfulness-zomerweek/

 

Enkele reacties van deelnemers

Dit was het mooiste cadeau voor mijzelf dit jaar.

Christina

 

Ik begon vrij sceptisch aan de training, maar het ijs was relatief snel gesmolten. De kracht van de groep helpt je je persoonlijk pad te vinden. Door de training mindfulness zie ik nog steeds de dingen rondom mij, maar heb bewustere aandacht aan het innerlijke leren geven. Het is voor mij een positieve en intense ervaring geworden, die ik levenslang zal meedragen.

Jos

 

De mindfulness training heeft mij goed gedaan. Door de vele meditatie oefeningen en praktische tips voel ik mij krachtig en rustig in mijn lijf; dat heeft een direct effect op mijn algehele welbevinden. Het zorgt ervoor dat ik beter kan loslaten wat zich aandient in de vorm van zowel gedachten als emoties.

Maartje

 

De zomerstage mindfulness voelde voor mij als thuiskomen bij mezelf. En daar bleek het veilig toeven in goede en minder goede dagen. Een intensieve ervaring die je wijst op handvatten die je in se al bezit: aandacht voor je adem, een opmerkzame beginnersgeest en een milde grondhouding. Samen bieden ze een stevig fundament om steeds meer en meer als een berg in het leven te staan.

Jozefien

 

Alhoewel ik in het begin het heel moeilijk heb gehad, me aan te passen en me in te leven, mis ik nu de groep en heb ik er heel wat uit geleerd. Mijn plan in nu om nog een aanvullende avondcursus te gaan volgen. Ik kan het iedereen aanraden en wil ook nog eens Inge danken voor haar steun alsook de anderen en cursisten die me hebben gemotiveerd door te gaan tijdens de eerste dagen toen ik het moeilijk had. De stiltedag was voor mij een breekpunt waar ik me heb moeten doorworstelen maar achteraf heb ik daar ook weer het nut van ingezien. Beste dank aan allen.

Koen

 

Het is niet zo belangrijk dat je weet waaraan je begint, gewoon doen! De ervaring in een residentiele context is uniek wegens de verbondenheid die er in de stilte tussen de deelnemers groeit, de positieve en vaak vrolijke sfeer, de empathie en attentievolle aanwezigheid van de trainers, de mooie en verzorgde locatie en … het heerlijke en evenwichtige eten. Aan te raden voor wie een grenzenverleggende vakantie zoekt, het was voor mij een unieke en verdiepende ervaring.

Anoniem

« Terug