Duurzaamheid

Het milieuvriendelijk en duurzaam omgaan met onze omgeving is een belangrijk uitgangspunt bij de inrichting van ons beleid. We kiezen zo veel mogelijk voor producten die uitgaan van het Cradle to Cradle principe of op zijn minst recyclebaar zijn. We selecteren producten, die zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu en kiezen bij voorkeur lokale leveranciers, mits zij binnen onze visie van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid passen. Afval wordt gescheiden ingezameld en papierverbruik tot een minimum beperkt.

Nieuwe meubels, tuinmeubelen etc. worden vervaardigd met hout afkomstig uit eigen bos.

De Écurie en de Boulangerie zijn met overwegend duurzame materialen (o.a. gecertificeerd hout) en ecologisch verantwoord (geen lood, koper en zink in contact met water) gerenoveerd. Verwarming vindt plaats via zonnecollectoren en Warmte Terug Winning (WTW-systemen). En er wordt bijverwarmd met gas. De toiletten worden doorgespoeld met opgevangen regenwater.

De gebouwen zijn niet aangesloten op het riool. Het afvalwater wordt trapsgewijs via een zuiveringsstation op het terrein, omgevormd tot schoon water. Omdat dit systeem erg kwetsbaar is, worden er in de keuken, douches en toiletten alleen eco-produkten gebruikt.

Tijdens de recente renovatie van de kamers in het Château is Cradle to Cradle tapijt toegepast, is er ecologische verf gebruikt en zijn de kamers verfraaid met voornamelijk gebruikte materialen.

Daarnaast zijn de gebouwen grotendeels voorzien van LED verlichting.