Het Domein van Château Frandeux  is rustig gelegen, aan de rand van de Belgische Ardennen, in de streek ‘Les Famennes’ en behoort tot de provincie Namen in Wallonië.
Het gebied wordt ook wel het Land van de Valleien genoemd. Een land van kastelen met een rijk en gevarieerd erfgoed.
Het buurtschap Frandeux wordt gevormd door een 40 tal huizen en is gelegen op zo’n 6 km afstand van Rochefort.

Het Domein is gelegen in een verstild natuurgebied. Op het Domein zijn twee waterpartijen aanwezig: een klein meer, idyllisch gelegen in het bos en door middel van een kleine waterval verbonden met het grote meer waar het Château aan gelegen is. In het meer kan uitstekend gezwommen worden.
Grenzend aan het meer bevindt zich 25 hectare eigen bos met een mooi beekdal waarin u ongestoord kunt wandelen en genieten van wat de seizoenen te bieden hebben. In het gebied leeft  veel wild, waaronder everzwijnen, herten, marters en hermelijnen. Er staan prachtige oude beuken- en eikenbomen en er zijn twee grote weilanden in het bos.

Via een smeedijzeren toegangspoort leidt een mooie, rondlopende oprijlaan u naar het Château. Dit in Anglo-Normandische stijl gebouwde landhuis kenmerkt zich door veel uitbouwtjes en een typerende leistenen dakbedekking.

 

Er aan grenzend bevindt zich een vierkantshoeve, waarvan twee flanken gerenoveerd zijn: de Écurie (de voormalige paardenstal) en de Boulangerie (de voormalige molen en bakkerswoning).